Care este cel mai bun credit de nevoi personale?

Tu stii care este cel mai bun credit de nevoi personale si momentul in care este bine sa il accesezi? Ai nevoie de o masina noua dar nu stii ce sa faci? Citeste aici si vei gasi toate informatiile ce iti lipseau sa iti alegi creditul de nevoi personale conform cu nevoile si necesitatile tale.

Care este cel mai bun credit de nevoi personale?
credit nevoi personale

Cel mai bun credit de nevoi personale este aici

Te gândești sa îți cumperi o mașină nouă? Poate ai nevoie de o canapea sau de un televizor mai mare? Sau poate că vrei să îți petreci un weekend însorit în mijlocul lui Ianuarie într-un paradis tropical.

Cei mai mulți dintre noi nu ne permitem asemenea cheltuieli doar din salariu, așa că un credit de nevoi personale s-ar putea să fie exact ceea ce ai nevoie.

Varietatea nevoilor pe care le au oamenii a generat o diversitate de creditare, bancare și nebancare, în funcție de destinația banilor. Unele din cele mai importante aspecte de luat în calcul înainte de a contracta un credit de nevoi personale sunt costul de creditare și rapiditatea cu care acesta se acordă. În general, cu cât e mai împrumutul e mai urgent, cu atât costul creditului crește.

Care este cel mai bun credit de nevoi personale

Cel mai bun credit de nevoi personale este cel care îți satisface nevoile tale financiare. Dinamica ultimilor ani a făcut ca pe piață să apară numeroase instituții financiare, unele chiar specializate în acordarea de împrumuturi pentru anumite categorii sociale sau profesionale, cum ar fi credite pentru pensionari sau credite pentru medici. Iar unde este concurență apar și oferte bune pentru clienți.

Pentru a stabili care este cel mai bun credit de nevoi personale pentru tine e nevoie să îți răspunzi la câteva întrebări, precum:

  • Cât de repede ai nevoie de bani? În câteva ore sau într-o săptămâna?
  • Care este povara financiară pe care o poți suporta lună de lună? Cât de mare poate fi rata astfel încât să nu ai probleme în achitarea ei conform înțelegerii?
  • Ai avut întârzieri la împrumuturi mai vechi care au condus la raportarea ta către Biroul de Credit? În acest caz poate fi mai dificil să obții un credit nou, însă nu e totul pierdut, sunt instituții financiare care acordă credite și acestei categorii de persoane.
  • Planifici să contractezi un alt credit în viitor? Poate intenționezi să îți cumperi o casă la anul și s-ar putea ca, dacă iei un credit acum, să ieși din sfera de îndatorare maximă (care se situează undeva la 60% din veniturile lunare).
  • Care sunt posibilitățile de refinanțare pentru creditul de nevoi personale? Poate acum nu întrevezi această nevoie - dar e bine să fii întotdeauna prevăzător.
  • Ai nevoie de o sumă mare de bani? Ia în considerare un credit de nevoi personale cu ipotecă.

În ceea ce privește sursele de la care poți lua un astfel de credit, cele mai de încredere sunt băncile și instituțiile financiare nebancare (IFN). Fiecare are avantajele și dezavantajele sale. Între avantajele băncilor punctele forte sunt puterea financiară mare și multitudinea de servicii pe care le oferta. Punctele tari ale IFN-urilor sunt viteza uimitoare cu care îți primești banii și faptul că sunt complet birocratizate, nu e voie să te plimbi cu dosare stufoase pe la ghișee.

Creditele de nevoi personale rapide

Stresul generat de o nevoia urgentă de bani este enorm. Ai nevoie de 1000 de euro până deseară? Dezarmant. Există totuși posibilitatea de a obține această sumă, chiar și mai mult, în câteva ore. E adevărat ca acest tip de împrumuturi super-rapide au costuri ceva mai mari.

Dobânzile la creditele de nevoi personale variază foarte mult, în funcție de gradul de risc, perioada de rambursare, rata medie a dobânzii de referință pentru moneda în care a fost contractat împrumutul și alte variabile luate în calcul de fiecare instituție. Pe internet poți face o simulare a creditului care îți va scoate la iveală aceste costuri și îți va oferi o viziune palpabilă a ratelor pe perioada creditului.

Care sunt costurile unui credit rapid de nevoi personale? Depinde cât trebuie să fie de rapid, care este suma dorită și care este perioada de rambursare. Încep de la zero (0) - sunt instituții financiare care nu percep niciun fel de dobânda sau comision la primul împrumut. Puteți beneficia de aceasta ofertă, în sensul că, dacă ai contractat un împrumut rapid și l-ai restituit la timp, iar ulterior mai ai nevoie de o sumă de bani, poți împrumuta din nou, de la alt IFN care oferă această posibilitate, un credit rapid de nevoi personale fără niciun cost suplimentar.

Atenție! E total nerecomandat să iei două sau mai multe credite simultan de la mai multe IFN-uri, pentru că rambursarea te poate copleși. IFN-urile raportează întârzierile la plată către Biroul de Credit, ceea ce îți poate crea dificultăți în obținerea unui nou credit. E bine să împrumuți cu măsură.

Ce dobânzi se practică pentru creditele de nevoi personale?

Pentru a uniformiza limbajul de specialitate și pentru a proteja clienții instituțiilor bancare sau nebancare de diferite forme de abuz, Uniunea Europeana a impus folosirea unui instrument comun: Dobânda Anuala Efectivă (DAE), care însumează toate costurile pe care clientul le suporta pentru un credit de-a lungul unui an. Scopul dobânzii anuale efective este acela de a permite posibililor clienți să compare costurile creditelor.

După cum am văzut anterior, DAE pornește de la 0% în anumite condiții speciale și poate ajunge până la câteva mii la sută pe an. De ce? Cine s-ar împrumuta la asemenea dobânzi? E simplu, pentru că asemenea dobânzi sunt practicate pentru împrumuturi pe termen scurt, atunci când capitalizarea dobânzii e imposibilă pentru o perioadă de rambursare de o lună, printr-o singură rată. De aceea se ajunge ca, deși DAE sa fie exprimat în patru cifre, suma pe care o rambursezi de fapt e comparabilă cu suma pe care a-i fi rambursat-o în cazul unui credit cu DAE mult mai mic. Recomandăm din nou accesarea unui simulator de credit pentru nevoi personale pentru a cunoaște din start suma pe care o vei plăti la final.

În medie, în cazul unui credit de nevoi personale, DAE oscilează în jurul valorii de 25%/an.

Refinanțarea creditelor de nevoi personale

Pe scurt, refinanțarea înseamnă plata unui credit cu un altul, bineînțeles cu condiții de creditare mai avantajoase. Suntem tentați să luăm în considerare doar dobânda atunci când planificăm o refinanțare, dar sunt o serie de costuri care pot face din refinanțarea unui credit de nevoi personale o afacere proastă, așa ca fii atent la:

  • analiza dosarului de credit;
  • plățile pe care trebuie să le faci către terți, în cazul împrumuturilor cu garanție imobiliara, cum ar fi către notar sau evaluator;
  • comisionul de rambursare anticipată. Deși majoritatea instituțiilor financiare nu îl mai practică, poate constitui o excepție în cazul refinanțării.

Creditele de nevoi de personale sunt de multe feluri, după cum și nevoile noastre sunt dintre cele mai diverse. Cu cât ești mai deschis spre a comunica nevoile tale reale cu atât cresc șansele ca împrumutul pe care îl contractezi să fie unul de succes.

Imprumuturi gratuite
Credit Prime
1000 lei / 30 zile
Telecredit
2000 lei / 30 zile
Viva Credit
2000 lei / 35 zile
Credit Fix
2000 lei / 55 zile
Zaplo
1000 lei / 30 zile

Adauga comentariu

########  ##     ##  ######     ###     ######   
##     ## ##     ## ##    ##   ## ##   ##    ##  
##     ## ##     ## ##        ##   ##  ##        
########  ##     ## ##       ##     ## ##   #### 
##     ## ##     ## ##       ######### ##    ##  
##     ## ##     ## ##    ## ##     ## ##    ##  
########   #######   ######  ##     ##  ######   

Logheaza-te sa ascunzi acest camp

Comentarii